mamaplus

Un hamal de la Autosalubritate își dă tot salariul pentru tratamentul fiicei

-
//
15.05.2023

Gheorghe Țîcu lucrează hamal la Regia Autosalubritate de circa 15 ani. Aproape în fiecare zi, asemeni celorlalți hamali, descarcă tomberoanele de gunoaiele aruncate de chișinăuieni.

mamaplus

În cadrul unui nou episod al proiectului „Moldova fără filtre” bărbatul a povestit că se trezește la 3:30, astfel încât la ora 4:20 să iasă din casă. Tradițional, tura începe la ora 5:00, după ce trece controlul medical. Gheorghe este singurul din familie care muncește cu carnet, transmite Știri.md.

O bună parte din salariu se duce pentru tratamentul singurei fiice. Fata, în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticată cu glaucom congenital - o boală care îi reduce mult din vedere.

Recent, adolescenta a trecut printr-o intervenție, ceea ce i-a îmbunătățit calitatea văzului. Bărbatul susține că i-a costat suma de 60.000 de lei. 

„Toți se miră cum avem puteri. Am bătut la toate ușile. Tot ce adunăm merge pe fată. Totul merge bine bine și brusc ni se spune că trebuie intervenție. Asta te strânge în spate pentru că nu știi ce sumă va fi”, povestește bărbatul.

Acum, familia adună bani pentru continuarea tratamentului.