mamaplus

Un ginecolog de la Ungheni, pe banca acuzaților pentru malpraxis. Un bebeluș, mort după o cezariană făcută cu întârziere

-
//
17.10.2022

Un medic obstetrician-ginecolog de la Spitalul Raional Ungheni a fost trimis în judecată pentru malpraxis. 

Potrivit Procuraturii Generale, la 7 mai 2021, șeful Secției obstetrică și director al Centrului Perinatal de nivelul II al IMSP Spitalul Raional Ungheni, a manifestat o atitudine neglijentă față de o femeie însărcinată în 39-40 săptămâni, ce se afla la prima naștere.

Femeia s-a adresat la spital cu cefalee și tensiune arterială mărită. Medicul a lăsat pacienta să sufere mai multe ore, până a recurs cu întârziere la efectuarea nașterii prin operație cezariană, acțiuni ce s-au soldat la ora 15:15, la scurt timp după naștere, cu decesul extrauterin al fătului.

Această cauză penală este a treia la număr expediată ultimul an spre examinare în Judecătoria Ungheni, în care unii angajați ai sistemului medical din raionul Ungheni au statut de inculpați, pentru încălcarea din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, soldată cu vătămări corporale grave sau decesul pacienților, precizează Procuratura Generală.