mamaplus

Un eveniment dedicat tradițiilor, organizat în curtea unui liceu

-
//
25.10.2024

Bogate sunt toamnele în Moldova, iar roada din acest an a inspirat profesorii, dar și elevii Liceului „Mircea cel Bătrân” din Capitală. Curtea instituției s-a transformat într-o cămară plină cu de toate, dar în mod special cu tradiții și obiceiuri. Fiecare colț a fost amenajat astfel încât să aducă aminte de vremurile de altădată, iar parte din poveste au fost cei peste 600 de elevi ai școlii.

mamaplus

Așa a arătata ieri curtea Liceului Teoretic „Mircea cel Bătrân„ din Capitală. Profesorii, elevii și părinții au creat un tablou desprins parcă din poveste. De departe se simțea mirosul toamnei de altădată, bogată și plină de tradiții, transmite tv8.md.

Exact ca pe vremuri, am fost mai întâi întâmpinați în casa mare, acolo unde gospodarul și gospodina casei aveau deja masa plină cu bucate. 

„Astăzi vom prezenta oaspeților bucate tradiționale, îi vom invita să vadă lucruri tradiționale din trecut, de la buneii noștri”.

„Avem mâncare tradițională, mămăligă, plăcinte și vin”.

Am făcut câțiva pași și am intrat în ograda olarului, acolo unde se adunase deja mulți curioși. 

„Le facem cunoștință cu această meserie frumoasă și interesantă care se numește-olăritul, fiecare câte un pic, ca să reușească mai mulți să simtă cum mâinile lor.- Ce vom face aici?- Ce facem...?- Ce ne va ieși”.

La liceul Mircea cel Bătrân și cele mai vechi meșteșuguri sunt practicate de elevi.

Citește mai departe pe tv8.md.