mamaplus

Un elev a fost nevoit să susțină un test afară, la -1°C, pentru că nu avea mască

-
//
19.01.2022

O întâmplare controversată a avut loc recent la o școală din Austria și face înconjurul lumii, stârnind numeroase critici din partea internauților. Deși în acea zi termometrul înregistra -1°C, copilul în vârstă de 9 ani a fost trimis să susțină testul afară, pentru că nu purta masca în clasă. Imortalizată de un fotograf amator, scena a făcut înconjurul rețelelor de socializare, înainte de a ajunge pe prima pagină a ziarului regional. 

„Excesele pandemiei. Cum un copil de 9 ani s-a trezit blocat între două tabere ideologice care își dispută problema coronavirusului”, scrie presa cu litere mari.

Cazul a luat proporții semnificative după ce părinții elevului în cauză au amenințat că vor depune plângere. Copilul era testat negativ pentru COVID-19 și era în posesia unei scutiri medicale care îl absolvea de purtarea măștii. 

„Scutirea era încă în curs de verificare”, spun reprezentanții școlii, care menționează că elevul ar fi insistat să participe la examenul pentru care se pregătise și pe care nu l-a putut trece la distanță.

Cazul, descris drept „inedit” de ziarul regional, a stârnit reacții în toată Austria. Mai mulți politicieni austrieci, inclusiv deputatul de extremă dreapta Markus Leinfellner, s-au exprimat pe această temă. El anunță că va raporta incidentul, pe care îl consideră „scandalos”, Ministerului Educației din Austria.