mamaplus

Un elev din Criuleni a încercat să violeze un tânăr care suferă de retard mintal

-
//
24.04.2021

Caz strigător la cer în raionul Criuleni! Un elev de 14 ani ar fi încercat să abuzeze sexual un tânăr de 26 de ani, care suferă de retard mintal. Întâmplarea groaznică a avut loc zilele trecute, într-o casă părăsită dintr-un sat din raionul Criuleni. Un adolescent a filmat momentul cu telefonul mobil şi a făcut public video-ul.

O tânără, mama unui copil din liceul unde îşi face studiile minorul bănuit de tentativa de viol, a povestit că a aflat despre incidentul grav de la o femeie din sat. Ea a rămas şocată după ce a văzut imaginile video, pe care le-a calificat drept teribile. Dacă despre minor, sătenii nu prea ştiu multe, despre victimă, ei spun că o cunosc bine şi că acest tânăr este inofensiv.

Potrivit administratorului instituției de învățământ, zilele trecute a fost organizată o şedință cu elevii în care le-a solicitat să şteargă imaginile video cu momentul teribil. Cât despre minor, spune că acesta provine dintr-o familie completă şi că nu a observat ceva ciudat în comportamentul acestuia.

Între timp sătenii spun că nu le vine să creadă că o astfel de ruşine a avut loc în localitatea lor. Ei sunt de părere că ce s-a întâmplat este un lucru extrem de grav şi că vinovați ar fi atât părinții minorului, cât şi dascălii acestuia.

Potrivit psihologului Aurelia Balan-Cojocaru, vârsta de pubertate vine cu o provocare mare atât pentru minori, cât şi pentru părinți, mai ales în familiile unde lipseşte elementara cultură despre educația sexuală.

"Sunt situații, nu puține când băieții, încearcă, sau chiar şi fetele să întrețină relații sexuale cu copii mai mici ori cu persoane care suferă de anumite dizabilități. Astfel, încât lucrurile ar rămâne nespuse, dosite, dar senzațiile ar fi trăite.", susține psihologul Aurelia Balan-Cojocaru.

Oamenii legii investighează toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.