mamaplus

Un elev a ajuns la spital după ce colegii i-ar fi pus dezinfectant în sticla de apă

-
//
09.03.2020

Un băiat de clasa a V-a ar fi băut apa dintr-o sticlă în care colegii i-ar fi turnat o substanță necunoscută, probabil dezinfectant. Departe de a fi o simplă glumă nevinovată, acțiunile colegilor ar fi putut avea efecte foarte grave asupra sănătății lui David.

Cazul s-a întâmplat în România. Tatăl băiatului cere ca vinovații să fie descoperiți și trași la răspundere. Astfel de episoade de hărțuire în școală ar trebui prevenite prin implicarea cadrelor didactice, dar și prin implicarea activă a părinților în educarea propriilor copii.

”Ieri 06.03.2020 în pauza dintre orele de curs, băiețelului meu i s-a umblat în ghiozdan de către unul sau mai mulți colegi de clasă, i-a fost scoasă sticla de apă și i-au turnat peste apă dezinfectant, apoi au pus capacul sticlei și au lăsat-o la vedere pe bancă, iar fiul meu după ce a revenit în clasă după terminarea pauzei a băut din sticla personal, fiindu-i sete.

La câteva minute după aceasta, i s-a făcut rău, a început să aibă dureri mari abdominale și arsuri în același timp. Doamna profesoară de matematică l-a trimis la cabinetul medical al școlii, dar acolo nu mai era nimeni (orele 16:15), moment în care fiul meu a intrat în atac de panică.

Speriat de starea lui, m-a sunat atât pe mine cât și pe mama lui care a ajuns în câteva minute la clasă, a încercat să afle cine a putut săvârși acest act după care a alertat serviciul de urgență 112. Împreună cu mama, fiul meu a fost transportat rapid la spitalul de urgență unde au fost internați, iar David pus sub supraveghere și îngrijire medicală având în vedere substanță necunoscută pe care a înghițit-o odată cu apa.

Seara la orele 20 în calitate de tată/ tutore m-am prezentat la Secția 25 Poliție unde am depus plângere pentru aflarea adevărului cât și pentru o anchetă internă. Sper ca acel/ acei copii să fie descoperiți și părinții să fie anunțați despre aceste fapte. Da, fapte, pentru că nu cu mult timp în urmă, lui David i se umbla regulat în ghiozdan și i se sustrăgeau sandwichurile (pachețelul de acasă).

Dumneavoastră ce ați face dragi părinți, dragi profesori, dacă copilul dumneavoastră ar trece prin astfel de momente? Copilul meu putea muri. La asta v-ați gândit o secundă?

Nu exagerez cu nimic, este un act care nu poate fi tratat că o glumă între copii.”, a scris bărbatul într-un mesaj pe Facebook.

Ulterior, tatăl băiatului a făcut public și biletul de ieșire din spital pe care este specificat diagnosticul: „intoxicație acută accidentală cu substanță necunoscută, în observație soluție dezinfectant.”