mamaplus

Un deputat explică de ce în sălile de sport sunt închise dușurile și vestiarele

-
//
25.06.2020

În Moldova, sportivilor, profesioniștilor și amatorilor li se permite antrenarea pe stadioane și terenuri deschise, dar în grupuri nu mai mari de trei persoane și cu respectarea distanței sociale. Declarația a fost făcută de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Odnostalco.

"Să începem pe rând. Sălile de sport de tip închis sunt deschise pentru antrenamente, dar nu funcționează dușurile și vestiarele. Nu te poți antrena mai mult de o oră. Eu înțeleg că nu este prea confortabil, pentru că omul după antrenament transpiră și trebuie să facă un duș și să se schimbe. Dar experții au demonstrat că virusul se transmite în baie, de exemplu", a spus Vladimir Odnostalko.

El a amintit că sportivii, profesioniștii și amatorii pot să se antreneze pe stadioane și terenuri deschise, dar cu respectarea distanței sociale.

"Pe stadioane se pot ocupa o mulțime de oameni, dar un grup nu trebuie să fie mai mare de trei persoane și, de asemenea, cu respectarea distanței. Noi trebuie să facem sport! Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă! Mai ales după câteva luni de restricții", a declarat deputatul.

”De la 1 iulie își încep activitatea practic toți agenților economici, cu excepția cluburilor de noapte. În ele este greu de păstrat distanța socială. Deocamdată vor fi închise și centrele de reabilitare. Dar vor încep să lucreze bazele de odihnă, de exemplu, în Vadul lui Vodă. Sunt gata recomandările pentru directori și turiști. Și acolo condiția obligatorie este respectarea distanței. Fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea sa", a subliniat Vladimir Odnostalco.

Deputatul PSRM, fiind un mare amator al sportului, este ferm convins că medicii ajută la tratarea bolii, dar fiecare dintre noi trebuie să aibă grilă de sănătatea sa.