mamaplus

Un copilaș de 4 ani s-a înecat la o fermă într-un bazin cu insecticid

-
//
05.04.2022

Un băiețel în vârstă de patru ani a murit înecat, ieri după-amiază, la o fermă din județul Brașov, România. Copilul locuia cu părinții şi un frate mai mic într-o casă din fermă şi a fost lăsat nesupravegheat. La un moment dat, micuțul a intrat într-un bazin folosit pentru deparazitarea oilor, în care a murit înecat.

Tragedia s-a petrecut puțin după ora prânzului. Părinții muncesc la fermă şi locuiesc într-o cocioabă ridicată în apropierea grajdurilor. Ieri, copilul a rămas în grija mamei și a ieșit din casă, la joacă, în spațiul fermei. Când au sesizat dispariția micuțului au început căutările. 

Trupul neînsuflețit al copilului a fost găsit într-un bazin din beton, de aproximativ un metru adâncime, aflat la 30 de metri de locuința părinților. În perioadele de deparazitare a oilor, bazinul este umplut cu o soluție pe bază de Tomoxan și folosit în acest scop.

Când au ajuns echipajele medicale la fața locului, copilul se afla în stop cardio-respirator și s-a început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de către medici, copilul nu a răspuns manevrelor.

Polițiștii efectuează cercetări, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Anchetatorii au luat probe din apa bazinului și așteaptă acum rezultatul necropsiei.