mamaplus

Un copilaș de 1 an a fost salvat în timp record de la înec dintr-o piscină

-
//
23.05.2023

Imagini care ne țin cu sufletul la gură! Momentul în care un copilaș de doar un an este salvat de la înec dintr-o pisnică, chiar de tatăl lui, a fost surprins de camerele de supraveghere. Copilașul a sărit în apă într-o clipă de neatenție a părinților.

mamaplus

Asociația Pompierilor Hemet, California, a distribuit acum filmulețul în mediul online, pentru a-i face pe oameni să conștientizeze că o singură clipă de neatenție din partea părinților, îi poate costa viața pe cei mici. Copilașul din videoclip, care a fost la un pas de a se îneca, are doar un an și este prea mic pentru a ști să înoate. Tatăl copilului, pe nume Zachary Petite, este paramedic la Departamentul de Pompieri Hemet, potrivit nypost.com și Observator.

La un pas de tragedie

Videoclipul de 40 de secunde îl arată pe băiatul de 1 an jucându-se pe marginea piscinei și, într-o secundă de neatenție din partea părinților, sare în apă neobservat. De îndată ce băiatul intră în apă, tatăl lui sare la pământ și, într-o fracțiune de secundă, își scoate fiul la suprafață, înainte de a se produce o tragedie.

„Acest videoclip este un memento care amintește că un copil se poate îneca oricând în orice moment, în câteva secunde”, a declarat Asociația Pompierilor Hemet pe Facebook. „Chiar dacă ambii părinți și-au luat toate măsurile de precauție corespunzătoare, inclusiv o poartă în jurul piscinei, băiatul a reușit totuși să intre în apă. Amintiți-vă, copiii se îneacă fără sunet, vă rugăm să urmăriți videoclipul”, scrie în postare.

Bărbatul a declarat pentru postul local de știri KTLA că fiul său se scufunda pe fundul piscinei înainte de salvare.

„Mă uit după el și nu-l găseam și am ajuns și l-am văzut cum scufundă. Așa că atunci m-am dus acolo, l-am prins și l-am scos din piscină. Pentru toți părinții, dacă aveți o piscină, asigurați-vă că are poartă, încuietoare pentru copii, alarme pentru uși”, a avertizat tatăl.