mamaplus

Un copil a suferit transplant de ficat din cauza dozelor mari de paracetamol pe care i le-a administrat mama sa

-
//
15.01.2024

O mamă a fost condamnată la 12 ani de închisoare după ce și-a intoxicat copilul cu paracetamol și codeină, în mod intenționat. 

mamaplus

Femeia din SUA și-a „otrăvit” copilul acasă și în două spitale diferite cu paracetamol și codeină. Ea a încercat apoi să ascundă acest lucru de medici.

Pe 9 septembrie 2016, ea a mers cu copilul la spital susținând că micuțul avea temperatură și dificultăți de respirație.

Pe 12 septembrie, în timp ce era internat în spital, copilul a început să își piardă cunoștința, prezentând semne de insuficiență hepatică acută, a relatat BirminghamLive.

În ciuda faptului că, inițial, minorul a răspuns bine la tratament, pe 16 septembrie starea sa s-a deteriorat semnificativ. Trei zile mai târziu, micuțul a fost supus de urgență unui transplant de ficat.

O investigație deschisă ulterior a arătat că mama îi dăduse în mod constant copilului paracetamol și codeină cât timp a fost spitalizat în două spitale, ascunzându-le acest lucru medicilor.

Medicii i-au administrat copilului doar dozele maxime recomandate de paracetamol. Ancheta a arătat că nu exista „niciun motiv plauzibil pentru care codeina să fie prezentă în organismul copilului”.

Atunci când mama a fost confruntată de medici, ea a mințit și a susținut că nu i-a dat codeină copilului ei, conform Birmingham Crown Court.

Probele obținute din telefonului ei au arătat însă că femeia căutase efectele supradozajului de cocodamol și o anumită marcă de cocodamol care îi fusese prescrisă anterior pentru dureri de spate și care conținea codeină și paracetamol.

Testele medicale au arătat că insuficiența hepatică a copilului a fost cauzată de supradoza cu paracetamol. 

De asemenea, copilul fusese expus la codeină și morfină pentru o perioadă lungă de timp.

Deși copilul era sănătos și nu avea probleme de sănătate, în 2016 acesta a fost consultat de mai multe ori de medici și a fost spitalizat de 15 ori.

Mama a fost condamnată la 12 ani de închisoare la Birmingham Crown Court abia acum, după ce a fost găsită vinovată de provocarea de vătămări corporale grave cu intenție.