mamaplus

Un copil s-a pornit pe jos în Italia, la părinții săi

-
//
15.06.2023

Un băiat de 14 ani a fost reținut de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, după ce a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Italia, la părinți. Copilul a fost preluat de către Direcției Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, anunță autoritățile din țara vecină.

mamaplus

Cazul a avut loc în data de 14 iunie, în jurul orei 14.30, când patrula mixtă, formată din polițist de frontieră român și polițist de frontieră din Republica Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre România.

În cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat la fața locului, pentru verificări. În apropierea localității, oamenii legii au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude și un telefon mobil.

În urma verificărilor efectuate și din declarațiile persoanei, polițiștii de frontieră au stabilit că minorul de 14 ani, cu cetățenie română și italiană, fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenția de a ajunge la părinți.