Un copil s-a născut la altitudine

Un copil s-a născut la altitudine

-
//
28.07.2017

O femeie a născut în timpul unui zbor efectuat, miercuri, de unul dintre avioanele companiei Lufthansa, cursă ce a decolat de la Bogota şi urma să aterizeze la Frankfurt, potrivit Deutsche Welle.

Un copil s-a născut la altitudine

Zborul ce lega capitala Columbiei, Bogota, de Frankfurt a decolat avînd la bord 191 de pasageri, iar la aterizare a avut 192. Potrivit sursei citate, trei doctori au fost de faţă şi au ajutat-o pe femeie să nască.

Femeia a intrat în travaliu la scurt timp după decolare, dînd naştere în timp ce avionul traversa Oceanul Atlantic. Ulterior, pilotul a deviat zborul LH543 către oraşul britanic Manchester, pentru ca mama şi nou născutul să primească îngrijirile medicale necesare. Abia apoi, avionul a decolat spre destinaţia finală, Frankfurt.

Reprezentanţii companiei aeriene au anunţat că mama şi nou născutul sînt sănătoşi şi au fost transferaţi la un spital. Lufthansa a felicitat-o pe proaspăta mama şi i-a urat bun venit pe lume noului născut, într-un mesaj postat pe Twitter.

Un copil s-a născut la altitudine

Purtătorul de cuvînt al companiei aeriene a declarat că astfel de evenimente sînt foarte rare, la bordul avioanelor Lufthansa înregistrîndu-se doar 11 astfel de cazuri în toată istoria sa.

În luna iunie a acestui an, un bebeluş s-a născut într-un avion al Jet Airways, care călătorea de la Dammam, Arabia Saudită, pînă la Kochi. Zborul a fost redirecţionat spre Mumbai după ce mama copilului a intrat în travaliu. Fiind o premieră pentru compania Jet Airways, noul născut a primit drept recompensă zboruri gratuite pe viaţă.

Mai mult de cinci copii s-au născut pe zboruri comerciale în ultimul an, dar nu toţi au avut norocul să fie recompensaţi.

Sursa