mamaplus

Un copil a murit după ce s-a jucat pe telefon ore în șir

-
//
06.10.2020

Băiatul de 12 ani a suferit un infarct după ce a jucat fără întrerupere un joc video popular online. Părinții copilului au intrat în camera lui și l-au găsit lipsit de reacție, cu jocul PlayerUnknown's Battlegrounds încă rulând pe mobilul lui.

Cazul șocant a avut loc în Egipt. Copilul a fost dus la spital cu o ambulanță, însă Departamentul de Urgență al Direcției de Sănătate a anunțat că băiatul a murit înainte de a ajunge la spital.

Presa locală spune că băiatul - supraponderal - se jucase ore întregi, fără pauză, pe telefon. Medicii au stabilit că infarctul a survenit în urma unei creșteri accelerate a tensiunii arteriale. 

După moartea copilului, autoritățile au lansat un avertisment cu privire la riscul reprezentat de jocurile video, așa cum este și PlayerUnknown's Battlegrounds, care le provoacă dependență copiilor.

Specialiștii centrului spun că, deși jocul pare simplu la prima vedere, folosește metode psihologice complexe pentru a încuraja dependența și violența. Jocul îi atrage pe cei dornici de aventură, le exploatează partea competitivă, pentru că doar cei mai puternici jucători supraviețuiesc. Centrul a făcut, de asemenea, un apel către părinți și profesori să conștientizeze riscurile și să le controleze copiilor activitățile online.