mamaplus

Un copil mic a murit după ce a rămas blocat în mașina de spălat

-
//
22.02.2021

Un copil de vârstă preșcolară se juca cu fratele său mai mare, când la un moment dat a decis să se ascundă în mașina de spălat cu încărcare frontală. La scurt timp, în condiții neclare, ușa mașinii s-a blocat, iar părinții nici nu bănuiau că cel mic se află în interior. Cazul a avut loc în localitatea Chistchurch din Noua Zeelandă, în data de 19 februarie, scrie 7news.com.au.

Potrivit oamenilor legii, copilul se afla acasă cu fratele său mai mare și cu unul dintre părinți.

”La un moment dat, ușa mașinii de spălat s-a închis. Fie că băiatul a închis-o singur, fie că ușa s-a blocat automat. Urmează să stabilim circumstanțele exacte. Cert este că băiețelul s-a sufocat în lipsă de oxigen.”, susține Cory Burkarth, reprezentantul Departamentului de Poliție din localitate.

Copilul a fost descoperit de mama sa în momentul în care a fost inclusă mașina de spălat. La momentul respectiv, copilul se afla în stare de inconștiență. Copilul a fost transportat la spitalul din localitate, însă medicii nu au mai putut să-i salveze viața.  

În acest context dureros, părinții sunt atenționați să verifice în permanență mașina de spălat înainte de a începe ciclul de spălate. Copiii mici sunt curioși și ar putea intra în interior, ascunzându-se printre haine. Odată ajunși în interior, copiii se pot sufoca. Prin urmare, nu-i lăsați pe cei mici fără supraveghere!