mamaplus

Un copil lăsat singur acasă a murit electrocutat, după ce s-a jucat la o priză

-
//
08.05.2021

Un copil de 10 ani și-a pierdut viața vineri, 7 mai, după ce s-a electrocutat în timp ce se juca la o priză. Băiatul și frații săi fuseseră lăsați singuri acasă: tatăl era la serviciu, iar mama plecase pentru a rezolva probleme personale. Poliția a fost sesizată în jurul orei 15.30, prin apelul de urgență 112, despre faptul că un copil s-ar fi electrocutat în locuință.

Medicii ajunși la fața locului nu l-au mai putut salva pe băiat. Lângă piciorul copilului, care s-ar fi jucat la o priză, a fost găsit cablul unui prelungitor. Cazul a avut loc în județul Sălaj din România.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit că minorul se afla la acel moment în locuință, împreună cu frații lui. Tatăl era la serviciu, iar mama plecase în Zalău, pentru a rezolva unele probleme personale. La un moment dat, acesta a fost găsit căzut pe podea de unul dintre frați. Cadrele medicale prezente la fața locului au constatat decesul”, a transmis IPJ Sălaj.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, iar cercetările continuă. Cazul se află și în atenția Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj.