mamaplus

Un copil a înghițit 54 de magneți, pentru că voia să devină ”Omul magnet”

0
//
09.02.2021

Un băiat de 12 ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a înghiţit 54 de magneţi în încercarea de a deveni magnetic. Ryley Morrison din Prestwich, Marea Britanie, a înghiţit bilele de mangnet în două ocazii separate pentru că voia să vadă dacă obiectele de metal se lipesc de stomacul lui. Cu toate acestea, patru zile mai târziu, copilul s-a îngrijorat când şi-a dat seama că bilele nu au ieşit pe cale naturală, aşa că i-a spus mamei sale că a înghiţit două accidental.

Femeia l-a dus la spital unde în urma unei ecografii, medicii au constatat că erau mai mulţi magneţi mici în stomac şi intestin. Doctorii s-au temut că magneţii ar putea să-i distrugă ţesutul şi organele vitale şi chiar să-i fie fatali, aşa că adolescentul a intrat imediat în sala de operaţie, iar obiectele au fost scoase după o intervenţie de şase ore.

mamaplus

Băiatul, care are ADHD şi autism, se recuperează acum acasă. Mama lui vrea să tragă un semnal de alarmă asupra acestor jucării periculoase.

„Am fost şocată, am rămas fără cuvinte când am auzit câte a înghiţit. Doctorii credeau iniţial că sunt 25-30, dar după operaţie au scos 54. Cred că mi-a fost mult mai greu să înţeleg cum şi de ce a înghiţit atât de multe. Rhiley este pasionat de ştiinţă, adoră experimentele şi apoi mi-a recunoscut:

„Am încercat să lipesc mangeţii de mine, am vrut să văd dacă se lipesc de burtă cât timp magneţii se aflau acolo”.

A fost stupid, dar este un copil şi asta fac copiii. De asemenea, s-a gândit că ar fi nostim să le vadă ieşind pe cale naturală”, a declarat mama.

Ryley a cerut magneţii de Crăciun pe care şi i-a cumpărat singur cu banii stârns.