mamaplus

Un copil din Chișinău a fost bătut și jefuit în plină stradă

-
//
02.11.2020

Un băiat de 14 ani din Chișinău a trecut prin clipe de groază după ce a fost bătut și jefuit în plină stradă de un necunoscut. Incidentul a avut loc sâmbăta trecută, în jurul orei 10:00, pe strada George Coșbuc din sectorul Centru. Imagini cum acesta îl urmărește pe băiat au fost surprinse de mai multe camere de supraveghere din zonă.

Adolescentul spune că, în acea dimineaţă, mergea să se întâlnească cu prietenii. Când a ajuns pe strada Pușkin, băiatul a observat că după el se ţine un tânăr, care mai apoi, de câteva ori i-a cerut telefonul mobil, ca să sune pe cineva. Pentru că a fost refuzat, suspectul l-a lovit în burtă și a fugit cu tot cu telefonul care a costat 16 mii de lei.

”M-a rugat să intru pe rețelele de socializare și să-i scriu unei prietene de-a lui. Eu i-am zis că nu i-l dau. Mi-a luat telefonul și am mers până la strada Coșbuc, unde a început să fugă. M-am luat după el, dar mi-a zis că, dacă îl urmăresc, mă va ucide”, mărturisește adolescentul.

El mai spune că de la început nu a bănuit ce îl aşteaptă: ”Arăta normal. Puțin mai scund ca mine, însă mai plinuț. Avea vreo 17-18 ani. Am avut un adevărat șoc. Chiar și acum, când se apropie cineva de mine, îmi este frică.”

Tatăl tânărului speră ca hoţul să fie pedepsit conform legii: ”Frica și stresul pe care le-a trăit fiul meu costă mai mult decât telefonul. Omul trebuie să răspundă, pentru ca să nu se mai repete. Să meargă prin oraș și să se simtă nepedepsit, iar alți copii să treacă prin așa ceva”.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, susține că oamenii legii întreprind toate măsurile pentru identificarea hoţului. Pentru fapta comisă, acesta riscă peste 42 de mii de lei amendă, până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la cinci ani de închisoare.