Un copil din Capitală s-a născut cu organele poziționate invers în organism

Un copil din Capitală s-a născut cu organele poziționate invers în organism

-
//
14.11.2017

La două săptămâni după ce și-a adus pe lume primul copil, o femeie a alertat medicii, întrucât băiețelul a început să se simtă rău. El a ajuns în secția de reanimare, la Spitalul Republican, iar doctorii de acolo au rămas mască de ce au descoperit.

Un copil din Capitală s-a născut cu organele poziționate invers în organism

Copilul s-a născut cu organele poziționate invers în organism. Problema, însă, constă într-o malformație cardiacă, ce putea fi tratată în primele 3 zile de viață. Rudele spun că la maternitate, medicii i-au spus că bebelușul este perfect sănătos.

Fericirea acestei femei a durat exact 2 săptămâni. În a 15-a zi de viață a nepoțelului său, ea spune că a observat că ceva nu este în regulă.

 “Tălpițele sunt negre, vinete și fața, la fel. Am chemat ambulanța. Peste o oră la copil i s-a oprit inima. I s-a pus medicamente și s-a pornit, din nou“, a declarat bunica copilului.

Doar ajunși la spital, rudele au aflat că, de fapt, copilul s-a născut cu o boală extrem de rară, viscerum versus. Mai exact, el are toate organele interne poziționate invers, inclusiv inima este pe partea dreaptă a corpului.

“Ea a făcut 5 uzi, dar nimeni nu i-a spus că organele sunt inversate, nu sunt la locul lor. Cum puteau să nu vadă“, se întreabă bunica.

Cu asemenea maladie, se naște un copil la 100 de mii de nașteri. Este o raritate, spun medicii, dar nu acest fapt îi pune viața în pericol, ci o malformație congenitală, cu care s-a născut băiețelul.  Boala putea fi tratată printr-o intervenție chirurgicală, în primele 3 zile de viață.

Băiețelul se află acum la reanimare, la Spitalul Republican, împreună cu mama lui. Medicii de acolo au spus că el a suportat o intervenție, este conectat la aparate de respirație artificială, iar starea lui este gravă.

Fiind disperată, Svetlana, bunica băiețelului a bătut din ușă în ușă, pentru a găsi o soluție. A transmis și o scrisoare către Ministrul Sănătății, Stela Grigoras, acum o săptămână, dar nu a primit niciun răspuns.

"Azi este data de 13 și nimeni nu m-a sunat să vada ce s-a întâmplat.“

Contactați de Pro TV, responsabilii de la minister au spus că scrisoarea a fost recepționată și, totodată, a fost creată o comisie special, care va investiga acest caz.

Sursa: ProTV.md