mamaplus.md

Un copil de doar patru ani din Moldova a murit în zbor

-
//
29.10.2018

Caz tragic în zbor. Un copil de doar patru ani și jumătate a decedat în avion în timp ce se îndrepta din Chișinău spre Viena unde urma să suporte o operație chirurgicală pe inimă.

mamaplus.md

Fetița era însoțită de doi medici de la o clinică din Austria, iar în timpul zborului starea de sănătate a minorei s-a agravat. Incidentul s-a produs acum două zile.  

Potrivit Ministerului Sănătății, fetița de patru ani a fost internată la Institutul Mamei și Copilului în data de nouă octombrie. Starea pacientei era gravă. Micuţa necesita o operație complicată la inimă, iar pentru că medicii moldoveni nu puteau efectua o astfel de intervenţie, părinții copilei au căutat soluții în afara țării. Aceștia au apelat la o clinică din Viena.

Anterior, tot acolo, fetița a suportat alte trei intervenții pe cord. În ziua zborului, copilul a fost examinat la Aeroport de o echipă de medici moldoveni care au confirmat că starea de sănătate i-ar permite să ajungă, în siguranță, în Austria. Cu toate acestea, în timpul zborului, fetiţei i s-a făcut rău. Avionul a aterizat de urgență pe Aeroportul din Budapesta, în speranța că medicii vor putea să stabilizeze starea pacientei, însă fără succes.

Ministerul de Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a anunțat că Ambasada Republicii Moldova în Ungaria ţine legătura cu părinții copilului și acordă suportul necesar pentru repatrierea corpului neînsuflețit. Ministerul Sănătății a creat o comisie de experți care va examina acest caz. 

Sursa: noi.md