mamaplus

Un copil de 9 ani a fost bătut cu pumnii şi picioarele de colegi, în timpul pauzei

-
//
21.10.2021

Un elev de 9 ani a ajuns la spital, după ce a fost bătut de doi colegi. Elevii de clasa a III-a se aflau în pauză, când a sunat clopoțelul de intrare la ore. Victima a închis ușa de la clasă, la cererea învățătoarei, însă pe hol mai era un băiat. Acesta s-a enervat când a văzut că i se închide ușa în față, și, împreună cu un alt coleg, l-au bătut pe elev. Copilul s-a lovit cu capul de calorifer.

Incidentul a avut loc într-o școală din județul Arad, România. Grav este că acesta nu este primul incident în care este implicat bietul copil. Școala nu s-a implicat, iar părinții bătăușilor nu au chemați să dea explicații.

 “L-au dat cu capul de calorifer. Cu pumni și picioare l-au lovit în stomac, în față... Au mai fost probleme în clasa I. Venea acasă cu capul spart, cu dinții clătinați, vânat la ochi, îl loveau... El nu este genul să se apere! Stă, săracul, este un copil mai sensibil. Am chemat Poliția și s-a încercat pe cale amiabilă. Am luat legătură și cu mama copilului și a spus că din partea ei să se omoare că nu se bagă”, susține sora băiatului agresat.

Copiii nu au spus nimic despre cele întâmplate, însă, după câteva ore, băiatul a început să se simtă rău și i-a cerut profesoarei să-i cheme părinții.

“Băiețelul mânca, când doamna de engleză a intrat în clasă. După aproximativ jumătate de oră, a solicitat doamnei să sune pe mama lui că-l doare burta și acesta a spus mamei că un băiețel l-a lovit cu un pumn în burtă. Așa a aflat și cadrul didactic de ceea ce s-a întâmplat”, afirmă Sorina Vanci, directoarea școlii.

Acum, după aceste scene revoltătoare, primăria din comună a decis să se implice. Cel mai probabil, în zilele următoare, părinții copiilor implicați vor fi chemați la școală, pentru medierea conflictului. Pe de altă parte, părinții bătăușilor vor putea fi trași la răspundere, dacă cei ai copilului lovit se vor adresa și poliției. În multe cazuri, lăsate nepedepsite, violențele în rândul elevilor se repetă.