mamaplus

Un copil de 9 ani a ajuns la spital în comă alcoolică profundă

-
//
05.08.2021

Un băiat în vârstă de 9 ani a ajuns la spital în stare critică, iar în urma aparatului etilotest a arătat valoarea de 0.47 mg/L alcool pur în aerul expirat. Părinții au aflat abia la spital că acesta a consumat băuturi alcoolice. Cazul a avut loc în județul Botoșani din România.

Incidentul a avut loc săptămâna aceasta, iar familia băiatului a sunat la 112 și a comunicat la telefon că băiatul căzuse în fântână. În momentul în care au ajuns la fața locului, cadrele medicale l-au găsit însă pe băiat lângă fântână.

Familia nu a putut să le explice medicilor de pe ambulanță ce s-a întâmplat. De asemenea, rudele copilului au aflat la spital că minorul consumase alcool.  

„Pacientul, în vârstă de nouă ani, a fost preluat în stare comatoasă şi transportat la Urgențe Pediatrie. Prezenta o comă de etiologie neprecizată, agitație psihomotorie. A fost stabilizat ulterior, iar la spital a început să îşi revină”, a spus medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoşani, potrivit Monitorul de Botoșani.

Minorul a fost testat la psihiatrie, unde rezultatul aparatului etilotest a arătat valoarea de 0.47 mg/L alcool pur în aerul expirat. După ce a primit îngrijiri medicale, acesta a fost externat.