mamaplus

Un copil de 7 ani de la Botanica a fost cât pe ce să cadă de la etaj. Cum s-a întâmplat totul

-
//
27.04.2022

Un băiat în vârstă de 7 ani din capitală a fost la un pas de a-și pierde viața, însă datorită ajutorului unui colaborator al Grădinii Zoologice, a rămas viu și nevătămat. Cazul a avut loc ieri, pe strada Cuza-Vodă din capitală. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, mama copilului ar fi ieșit din casă pentru a face cumpărături, iar în acest moment băiatul a ieșit pe balcon și a început să o strige.

Întâmplarea a fost relatată pe rețelele sociale și de către martorii acestui incident.

”Vreau să îi mulțumesc paznicului Grădinii Zoologice din Chișinău, care se numește Petru. El a salvat viața acestui copil. Eu mă plimbam în zonă și l-am văzut cum încerca să-l liniștească pe copil, care stătea suspendat pe jumătate de pe balcon (balconul era de tip deschis, fără plasă) și era clar că cel mic urcase pe un scaun. Băiatul o chema pe mama, iar Petru încerca să-i explice cu mult calm că mama va reveni imediat.”, povestește unul dintre martori.

Bărbatul a sunat imediat la numărul unic de urgență și la scurt timp, la fața locului au ajuns două echipaje de pompieri. Din fericire, mama copilului a reușit să intre în casă înainte să se întâmple o tragedie.

În acest context, vă recomandăm să nu lăsați copiii fără supraveghere și să blocați ferestrele dacă aveți copii mici.