mamaplus

Un copil de 5 ani şi-a salvat mama însărcinată care a leşinat în casă

-
//
18.05.2021

Un băiețel de cinci ani din Marea Britanie, a devenit erou după ce şi-a salvat mama însărcinată care leșinase în casă. Cu un calm demn de admirat, copilul a sunat la urgențe, a oferit cu claritate toate detaliile necesare după care a luat bicicleta şi s-a dus să ceară ajutor şi bunicilor.

Incidentul a avut loc în weekend. Amber, mama lui Monty, în vârstă de 28 de ani, care suferă de o formă de paralizie cerebrală a leșinat în sufrageria casei, din cauza oboselii cauzate de sarcină. Cu un calm demn de admirat, copilul de numai 5 ani a evaluat rapid situația şi a sunat la urgențe. Potrivit operatoarei care a preluat apelul, Monty a oferit cu claritate toate detaliile.

„Mi-a dat numele mamei lui, adresa și s-a asigurat că ușa era deschisă. Am vorbit despre surioara lui, despre ce a mâncat și ne-a răspuns la întrebări cu privire la mama lui și cum a procedat când femeia a mai leșinat în trecut”, a povestit Holly Simmons, operatoarea care a preluat apelul.

Imediat după venirea autorităților, Monty şi-a luat bicicleta şi s-a dus că îşi anunțe şi bunicii. Din fericire, la spital, mama lui Monty şi-a revenit şi s-a declarat mândră de fiul ei.

„Sunt atât de mândră de el. E o binecuvântare și o inspirație în fiecare zi. E foarte bucuros, iubitor, drăguț și curajos. Nu m-a mirat cât de calm a fost. Ia totul la pas. Nimic nu-l deranjează prea mult", a mărturisit mama lui Monty.

În semn de recunoștință pentru curajul său, autoritățile din Sussex i-au făcut cadou o mașină de poliție și o diplomă specială.

mamaplus

„Trebuie să recunoaștem că Monty este un erou. Suntem impresionați de cât de curajos este și mama lui nu ar putea fi mai mândră. Holly (n.r operatorul de la Urgențe) făcut o treabă extraordinară în adunarea informațiilor până când ajutorul a venit", a spus ofițerul.