mamaplus

Un copil de 10 ani a fost ucis de un pitbull, în timp ce se juca acasă la un coleg de școală

-
//
09.11.2021

Un băiat în vârstă de 10 ani a fost ucis de un câine, după ce venise în vizită la un coleg de școală, în localitatea Pentwyn din Țara Galilor de Sud, Marea Britanie. Ambii băieți învățau la școala primară din localitate. Mai mulți vecini au auzit țipete puternice și au sunat la poliție, relatează cotidianul „The Sun”. Stăpânul animalului susține avea câinele doar de câteva zile.

La momentul când au ajuns la fața locului, ofițerii de poliție au deschis focul, ucigând animalul agresiv. Copilul era decedat, au precizat oficialii poliției.

Un vecin a descris scena ca fiind „oribilă”, adăugând: „Nu am mai văzut așa ceva până acum în viața mea”.

Vânzătorul unui magazin din localitate a relatat că animalul era agresiv și era deținut provizoriu de o familie în sat, ca o favoare făcută proprietarului. Câinele era de rasa pitbull american.

„Băiețelul care a murit era în casă cu prietenul lui când câinele l-a atacat. Este un câine de luptă, un pitbull american, nu a fost de foarte mult timp în sat. Acum câteva zile, a fost legat în fața magazinului în care lucrez, când un client s-a aplecat să-l mângâie. Câinele l-a mușcat de braț, a fost o mușcătură destul de urâtă” a declarat bărbatul.

„S-a întâmplat la scurt timp după ce copiii au venit acasă de la școală. Am auzit că au fost țipete și strigăte. Este îngrozitor”, a relatat un alt vecin.

Reprezentanții poliției au confirmat intervenția, explicând că apelul de urgență a fost înregistrat luni, la ora 15.55, și au cerut persoanelor care dețin informații să contacteze ofițerii. Deținătorul câinelui a fost audiat.