mamaplus

Un copil a alertat fals poliția despre o bombă. Cum vor fi sancționați părinții acestuia

-
//
25.03.2020

Părinții unui copil de zece ani riscă să plătească amendă în urma unui apel fals la numărul de urgență 112. Copilul a anunțat că în sediul Curții de Apel Chișinău este instalat un dispozitiv explozibil. Audiat de polițiști, în prezența părinților, minorul a spus că a făcut o glumă fără a-și da seama de consecințe.

Totul s-a întâmplat marți, iar ca urmare la fața locului au intervenit toate serviciile specializate, care au evacuat angajații și au încercuit zona. În urma cercetărilor, nu s-a depistat nimic suspect. Ulterior, oamenii legii au identificat autorul alertei, copilul de zece ani, originar dintr-o localitate din raionul Leova.

Pentru că este minor, răspunderea pentru încălcarea legislației o vor purta-o părinții. Aceștia riscă amendă în mărime de la 450 până la 900 de lei sau muncă neremunerată de la 40 la 60 de ore.

Natalia Stati, ofițer de presă al Direcției de poliției a capitalei, a declarat că, de la începutul anului, este a doua alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel Chișinău. Prima a fost la sfârșitul lunii februarie, însă autorul deocamdată nu a fost identificat.