mamaplus

Un copac a căzut peste o bancă din Parcul Valea Morilor

-
//
14.06.2024

În urma furtunilor din ultimele zile, au fost înregistrate mai multe distrugeri, iar cea mai recentă este o bancă din Parcul „Valea Morilor” din Capitală.

mamaplus

Potrivit unor imagini distribuite pe rețelele de socializare, banca a fost distrusă după ce un copac a căzut peste ea, transmite Știri.md.

Totodată, în imagini se observă că autoritățile municipale au intervenit și au tăiat copacul doborât, iar în scurt timp trunchiurile urmează să fie strânse de către responsabilii Primăriei Chișinău.

De menționat că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Galben de instabilitate atmosferică și pentru astăzi, 14 iunie. Astfel, între orele 08:00 și 13:00, pe arii extinse vor fi manifestări de averse puternice însoțite de descărcări electrice (în intervale scurte sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-30 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

La scurt timp, președinta Maia Sandu a venit cu un apel către cetățeni în contextul Codului Galben de instabilitate atmosferică, îndemnând oamenii să fie atenți și să aibă grijă de ei și de familiile lor.