mamaplus

Un centru pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist va activa la Chișinău

-
//
19.08.2022

Un Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități și tulburări din spectrul autist va activa la Chișinău. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat de Primăria Chişinău şi Asociația Obștească „SOS Autism”. Centrul de zi va fi deschis în sectorul Botanica al capitalei, pe strada Nicolae Titulescu, 8.

”Prin acest proiect tindem să contribuim la edificarea şi dezvoltarea unui parteneriat continuu şi eficient între administrația publică Chişinău şi organizațiile societății civile, în vederea creării şi dezvoltării durabile a serviciilor sociale incluzive pentru persoanele adulte cu dizabilități din municipiul Chișinău”, menționează primarul general, Ion Ceban într-o notă informativă.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Asociația Obștească „SOS Autism” va efectua lucrările de reparație a imobilului, inclusiv de remodelare a unor încăperi, va procura şi dota cu mobilier şi echipament necesar, precum şi va asigura suport în elaborarea actelor de reglementare a activității Centrului şi de acreditare a acestuia.

Proiectul face parte din Programul de granturi „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” şi se va desfășura până la 30 aprilie 2023.