mamaplus

Un bloc cu 14 etaje din sectorul Botanica, la un pas de explozie

-
//
26.11.2019

Un bloc locativ cu 14 nivele, aflat pe bd. Dacia din sectorul Botanica, Chişinău, a fost la un pas de a exploda. În locuințele respective, oamenii au simțit un miros specific de gaz.

La fața locului au intervenit mai multe echipe de salvatori și pompierii din cadrul IGSU, inclusiv Detașamentul salvatori și pompieri Botanica și Serviciul de cercetare chimică și radioactivă din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr. 1, precum și angajații poliției, preturii, Gaz Natural Fenosa și administrația blocului.

Salvatorii au format echipe de verificare a apartamentelor blocului, fiind deconectată energia electrică în scara acestuia. În urma verificărilor ce au durat mai multe ore, ieri, la ora 20:05 a fost luată decizia de verificare a unui apartament suspect. Detectorul de gaze a identificat la etajul unu o locuință unde a fost stabilită o concentrație sporită de gaz.

De către salvatori și pompieri a fost efectuată deblocarea ușii în cauză, în interior nu se afla nicio persoană. În bucătăria apartamentului a fost depistată o butelie cu gaz propan-butan, de la care a avut loc scurgerea de gaz de la robinetul defect. Salvatorii au evacuat de urgență butelia, reuşind să prevină o situație de risc.

Cazul este cercetat de către organele de drept. Alte circumstanțe se stabilesc.