mamaplus

Un bebeluș a suferit patru accidente vasculare cerebrale în primul an de viață

-
//
03.08.2022

Un bebeluș a rămas incapabil să meargă sau să vorbească, după ce a suferit în mod tragic un accident vascular cerebral la prima sa aniversare. Blake Hanchett, care are doar 17 luni, a rămas cu handicap mental și fizic. Copilașul nu poate merge sau vorbi după ce a suferit o serie de accidente vasculare cerebrale devastatoare.

Mama micuțului, Kelly, în vârstă de 29 de ani, a fost cea care a constatat că unul din brațele micuțului a devenit moale și atârna incontrolabil, așa că a decis să-l ducă la doctor, relatează Mirror. După ce a fost dus la spital, Blake a suferit încă cel puțin patru accidente vasculare cerebrale și a petrecut următoarele 16 săptămâni la spital.

Bebelușul are acum nevoie de îngrijire nonstop, inclusiv să fie hrănit printr-un tub și să facă zilnic fizioterapie. „Încă învăț cum să am grijă de el. Nu există persoane cu dizabilități în familia noastră, așa că aceasta este o lume nouă pentru noi. Are nevoie de îngrijire din toate punctele de vedere, trebuie să fie hrănit printr-un tub pe care i-l dau zilnic”, a declarat mama copilașului.

Medicii cred că Blake are o afecțiune genetică: s-a născut cu artere carotide înguste în gât, precum și cu vase de sânge mai îngustate, care nu pot fi operate. De asemenea, a fost diagnosticat cu distonie, care poate provoca spasme de mișcare și contracții incontrolabile.

Kelly a dezvăluit că sora lui, Vienna (4 ani), s-a adaptat „foarte bine” la situația fratelui ei, iar acum „înțelege că nu este ca alți copii”. „Îi cântă, îi dă jucării drăgălașe și spune că vrea să se joace cu el. Nu am plănuit deloc așa", a spus femeia. 

Mătușa bebelușului a organizat și o strângere de fonduri.