Un bebeluș s-a născut la 4 ani după ce părinții lui au murit

Un bebeluș s-a născut la 4 ani după ce părinții lui au murit

0
//
12.04.2018

Cazul fără precedent a avut loc în China. Un copil a fost născut de o mamă surogat la patru ani după ce părinții lui au murit într-un accident de mașină.

Un bebeluș s-a născut la 4 ani după ce părinții lui au murit

În anul 2013, un cuplu a murit într-un accident de mașină. Înainte de a-și pierde viața, cei doi oameni au înghețat mai mulți embrioni, în speranța că vor avea un copil prin fertilizarea in vitro atunci când va veni momentul, potrivit BBC.
Băiețelul a fost născut în decembrie 2017 de o mamă surogat din Laos, însă cazul a fost relatat de The Beijing News în această săptămână.

Ziarul a explicat cum lipsa de precedent a acestui tip de caz a forțat părinții cuplului decedat să ducă o luptă legală înainte să aibă loc procedura de inseminare artificială a embrionilor în pântecele mamei surogat.

În momentul producerii accidentului, embrionii au fost depozitați în siguranță în spitalul din Nanjing, înghețate la -196 de grade într-un recipient plin cu nitrogen lichid.

Mai multe procese în instanță a dat dreptul celor patru bunici să fie ”proprietarii” ouălelor fertilizate, dar nu a durat mult până când următoarea problemă a ieșit la iveală. Embrionii puteau fi luați din spitalul din Nanjing dacă exista dovada că alt spital ar dori să le depoziteze, dar având în vedere incertitudinea legală din jurul embrionilor, a fost foarte greu ca oamneii să găsească o altă instituție medicală din China care dorește să se implice. Iar pentru că implantarea embrionilor într-o mamă surogat este ilegală în China, singura soluție realistică a fost deplasarea în Laos, unde acest lucru este posibil.

În momentul transportului, nicio companie aeriană nu a dorit să accepte transportul ”sticlei de dimensiunea unui termos”, plină cu nitrogen lichid, în care se aflau embrionii, iar viitorii bunici au fost nevoiți să meargă cu mașina în Laos.

Embrionul a fost implantat în pântecele mamei surogat de un medic ginecolog și în decembrie 2017 și copilul a fost născut perfect sănătos.

Cetățenia băiețelului, pe nume Tiantian, a fost altă problemă, el fiind născut în China, unde mama surgat a călătorit după ce a obținut o viză simplă.

Fără a avea părinții vii care să dovedească paternitatea, toți cei patru bunici au fost nevoiți să facă teste ADN pentru a stabili că bebelușul este, într-adevăr, nepotul lor și că părinții aveau naționalitate chineză.

Sursa: libertatea.ro