mamaplus

Un bebeluș s-a înecat în cadă în timp ce tatăl său stătea pe Facebook în camera alăturată

-
//
21.07.2022

O fetiță a murit tragic, înecată în cadă, în timp ce tatăl său stătea pe Facebook, fără nicio grijă, în camera alăturată. Bărbatul în vârstă de 26 de ani lăsase bebeluşul nesupravegheat, cu robinetul deschis, ca să fumeze o țigară şi să se pună la curent cu ultimele noutăți de pe rețelele de socializare. Cele câteva minute de neatenție i-au fost însă fatale copilului, iar tânărul va plăti după gratii pentru moartea micuței Leah.

Cele şapte minute de "pauză" de la îndatoririle de tată l-au costat chiar viața fetiței sale, care s-a înecat în cadă, acolo unde fusese lăsată cu robinetul deschis. Leah Jayde a murit anul trecut, la începutul lunii aprilie, iar Daniel James Gallagher a fost găsit vinovat pentru tragedie. Potrivit Mirror, bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu suspendare după 15 luni de ispăşire a sentinței. De altfel, acesta şi-a asumat răspunderea şi a pledat vinovat.

Lăsată nesupravegheată, fetiţa s-a înecat

Întors în baie, bărbatul a găsit-o pe fetiță "plutind cu fața în jos", cu apa revărsându-se pe podea. Daniel Gallagher a sunat imediat la numărul de urgență şi a încercat să-i acorde primul ajutor bebeluşei, până la sosirea paramedicilor. Mama copilului, Shaylan Gallagher, a făcut la rândul ei eforturi disperate să o salveze. Din nefericire, totul a fost în zadar. Medicii de la Spitalul Hervey Bay au declarat decesul.

Procurorul Chris Cook a estimat că tânărul a lăsat copilaşul nesupravegheat timp de aproximativ şapte minute. Acesta a remarcat "remuşcările" bărbatului, însă a subliniat că moartea micuței Leah "nu a fost un accident". "A fost dincolo de limita simplei neglijențe. Acțiunile sale au dus la moartea ei inevitabilă", a declarat el. "Impactul asupra victimei a fost, în mod evident, extrem." Părinții bebeluşului divorțaseră tocmai din cauza certurilor legate de modul în care-şi creşteau copilul.