mamaplus

Un bebeluș nenăscut a fost scos din burta mamei pentru a fi tratat, apoi pus la loc

-
//
13.02.2019

Copilul nenăscut al unei tinere însărcinate a fost supus unei operații revoluționare. Fetița a fost scoasă din pântece pentru a fi tratată, iar apoi a fost pusă la loc. Procedura a fost efectuată în Marea Britanie, la Londra.

Până acum, astfel de operații au avut loc doar în Belgia. De aceea, medicii britanici au fost asistați de o echipă de doctori belgieni.

Pacientele au fost Bethan Simpson, o tânără de 26 de ani și fetița ei nenăscută. Potrivit ziarului The Mirror, doctorii au descoperit la analize, în cea de-a 20-a săptămână de sarcină, că micuța are spina bifidă, un defect de închidere de os la coloana vertebrală, care îi putea afecta capacitatea copilului de a merge.

„Și eu, și bebelușul am trecut prin teste de lichid amniotic, RMN și nenumărate ecografii”, a spus mama fetiței, potrivit The Mirror.

La 24 de săptămâni a avut loc operația, printr-o procedură revoluționară, prin care copilul a fost scos din pântece, tratat, iar apoi pus la loc. Intervenția chirurgicală a fost calificată drept o mare reușită, iar starea de sănătate a copilului este foarte bună.

„Simt în fiecare zi cum copilul meu se mișcă, nu s-a schimbat nimic. E o fetiță specială. Fiica noastră a arătat cât de mult și-a dorit această viață”, a precizat tânăra mamă.

Bethan și soțul său, Kieron, au avut ca primă opțiune întreruperea sarcinii, apoi au aflat că problema se poate rezolva prin această operație.

Sursa