mamaplus

Un bebeluş născut prematur a fost găsit abandonat în toaleta unui aeroport

-
//
26.10.2020

Un bebeluş născut prematur a fost găsit abandonat în toaleta aeroportul capitalei Qatarului, Doha. În rezultat, mai multe femei din rândul pasagerilor au fost supuse unui examen medical forțat. Femeile, al căror număr nu a fost precizat, au fost debarcate din avioane şi conduse la ambulanţe, unde au fost supuse unor investigaţii medicale, pentru a se verifica dacă au născut recent.

„(Funcţionari) obligau femeile să fie supuse unor examinări corporale, în special teste forţate de Papanicolau'”, a declarat duminică agenţiei France Presse o sursă de la Doha, care a fost informată asupra unei anchete interne cu privire la acest incident, dezvăluit de televiziunea australiană Seven News, în urma relatărilor unor pasageri australieni.

Potrivit Seven News, bebeluşul descoperit într-o toaletă a aeroportului era mort atunci când a fost găsit, lucru neconfirmat de sursele de la Doha.

Un zbor al companiei Qatar Airways cu destinaţia Sydney a fost întârziat în acea zi cu patru ore, iar femei din alte ţări şi care erau pasagere pe alte zboruri au fost, de asemenea, supuse unor examene medicale similare. Nu se cunosc însă detalii.

Ministerul de Externe australian a protestat în urma acestui incident, adăugând că a „primit asigurări că informaţii detaliate şi transparente asupra evenimentului vor fi oferite curând'„ de către autorităţile din Qatar.

Această ţară practică legea islamică, ce pedepseşte sever femeile care rămân gravide în afara căsătoriei.