mamaplus

Un bebeluș fără chip s-a născut în Portugalia. Medicii dau vina pe ecografie

-
//
24.10.2019

Evenimentul a bulversat Portugalia, iar obstetricianul care a asistat la naștere a fost imediat suspendat pe motiv de neglijență, pentru că nu a depistat la timp malformațiile copilului născut fără chip.

La data de 7 octombrie, părinţii lui Rodrigo, un bebeluş născut fără nas şi ochi şi căruia îi lipseşte o parte din craniu, au descoperit malformaţiile copilului lor în momentul naşterii, la spitalul Sao Bernardo din Setubal, oraş aflat la aproximativ 40 de kilometri sud de Lisabona.

Doctorul Artur Caravalho a monitorizat sarcina mamei lui Rodrigo într-o clinică privată din Setubal, unde a efectuat cele trei ecografii obligatorii, fără a depista o problemă.

Alertat asupra unei posibile anomalii a fătului în a şasea lună de sarcină, în timpul unei ecografii suplimentare realizată la iniţiativa părinţilor, obstetricianul a oferit asigurări. "El a explicat că, uneori, părţile feţei nu sunt vizibile  în timpul ecografiilor, atunci când faţa copilului este lipită de burta mamei", a declarat Joana Simao, sora mamei.

Prin urmare, medicul a fost suspendat marţi seară pentru o perioadă de șase luni, în urma hotărârii adoptate în unanimitate de consiliul disciplinar al Colegiului Medicilor. Menționăm că tot el a mai fost vizat în alte şase plângeri de la părinți nemulțumiți, dintre care cea mai veche datează din anul 2013.