mamaplus

Un bebeluș din Rîbnița a ajuns la spital după ce s-a opărit cu apă clocotită

-
//
08.02.2021

Un băiețel în vârstă de un anișor din orașul Rîbnița a ajuns la spital după ce s-a opărit cu apă clocotită. Accidentul casnic a fost raportat de medici în seara zilei de 5 februarie. Presa din stânga Nistrului scrie că mama copilului, în vârstă de 38 de ani, după ce a pregătit mâncarea, a coborât cazanul fierbinte pe podea pentru a-l răcori și a mers la baie.

În acel moment, fiul ei de 10 ani a intrat în bucătărie să bea apă. Băiețelul de un anișor l-a urmat pe frățiorul mai mare și din neatenție și-a agățat piciorul de cazanul aflat pe podea. Apa clocotită i-a afectat coapsa stângă și o parte a corpului.

Părinții au transportat copilul de urgență la spital. Medicii au depistat arsuri de gradul I și II pe 2% din suprafața corpului copilașului. Starea copilului este la moment stabilă.

În acest context, medicii reamintesc părinților să fie mai precauți și să nu lase la îndemâna copiilor vase cu apă fierbinte, medicamente și detergenți sau alte obiecte potențial periculoase pentru cei mici. Neatenția adulților poate avea consecințe grave.