mamaplus

Un bebeluș din Chișinău a decedat imediat după naștere. Mama acuză medicii de malpraxis

-
//
25.05.2021

Medicul nutriționist Elena Stadnic a născut în data de 14 aprilie un băiețel la o maternitate din capitală. Potrivit certificatului de deces publicat de Elena pe rețelele sociale, bebelușul a decedat în aceeași zi. Mama îi acuză pe medici că ar fi comis anumite erori medicale. Pe de altă parte, instituția medicală declară că a fost creată o comisie pe marginea acestui caz și că asistența medicală ar fi fost acordată conform protocoalelor clinice în vigoare. 

„Pentru noi de 40 de zile cea mai traumatică amintire, depresie, apatie în care soțul și prietenii încearcă să ne scoată! Dar povestea nu este despre emoțiile noastre, dar despre nedreptatea în care cadrul medical- colegii noștri care am avut încredere au comis erori medicale, plus, de frica cea mare că punem întrebări, ne-au evitat și s-au eschivat de la răspunsuri, că peste o lună să găsească cum să rezolve cazul - nu traumatismul neonatal cu hemoragia intracerebrala și soc hemoragic în decurs de o oră de la naștere însă chisturi și anomalii cerebrale și patologie inflamatorie in toate organele!”, a spus Elena Stadnic. 

Femeia acuză personalul medical că ar fi admis erori profesionale, fals în acte și nu ar fi respectat protocoalele. 

Pe de altă parte, administrația maternității a venit cu o reacție. Instituția declară că a creat, la 20 aprilie, o comisie multidisciplinară care să examineze cazul. Pe 11 mai, a avut loc o conferință clinico - morfopatologică iar, potrivit instituției, părinții bebelușului decedat ar fi fost informați imediat despre rezultatele evaluării.

„Având în vedere faptul că acest caz clinic deosebit din punct de vedere medical, științific cât și social s-a soldat tragic pentru familia Corcodel, administrația instituției și membrii comisiei au insistat suplimentar la o întâlnire cu membrii familiei Corcodel, unde cuplului i-au fost oferite toate răspunsurile la întrebări reieșind din particularitățile cazului clinic dat. Ulterior, dna Elena Stadnic-Corcodel a primit și un răspuns oficial la reclamația adresată instituției noastre. O altă conduită, din păcate, nu ar fi schimbat rezultatul final, indiferent de faptul că nașterea ar fi avut loc într-o instituție medico-sanitară publică sau privată, reieșind din particularitățile cazului respectiv, iar acordarea asistenței medicale a fost conform protocoalelor clinice în vigoare. Regretăm faptul că colegii noștri, medici și ei de specialitate, în loc să țină cont de recomandările celor mai buni specialiști în ramură, au ales îndemnul la o judecată publică”, se spune în reacția spitalului. 

În același timp, Elena Stadnic spune că va apela și la expertiza internațională. 

mamaplus
mamaplus