mamaplus

Un bebeluș de un an a murit după ce a înghițit bateria dintr-o jucărie

-
//
10.02.2022

Un bebeluș de numai 12 luni a suferit leziuni catastrofale de organe după ce bateria-buton i-a rămas înfiptă în esofag. Părinții au luat decizia teribilă ca micuțul să fie deconectat de la aparate și au lansat o petiție prin care cer autorităților să interzică vânzarea de jucării pentru copii care să funcționeze pe baza unor baterii atât de mici. Cazul tragic a avut loc în Scoția.

Bebelușul a fost internat în stare gravă în spital, a fost intubate, dar ulterior, a trebuit să fie transferat la o secție de specialitate de la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow. Copilul a fost supus unei operații de 12 ore.

Mamă a patru copii, Christine, a spus că așteptarea veștilor a fost chinuitoare. Speranțele că Hughie ar putea supraviețuiască au fost năruite, când medicii au dezvăluit că au identificat motivul suferinței bebelușului.

„Doctorul a venit cu două asistente. Plângeau. Chirurgul ne-a spus că Hughie a ingerat o baterie-buton. I se înfipsese în esofag. Acidul îi afectase ficatul și rinichii, plămânii și inimioara”, a declarat Christine.

Pe 26 decembrie, părinților li s-a transmis că micul Hughie e ținut în viață doar cu ajutorul aparatelor. Cu sufletul îndurerat, au decis să curme chinul copilului.

„A fost iadul pe pământ. Nu există cuvinte pe această planetă care să descrie atâta durere”, a rememorat încercata mamă.

Christine și Hugh au lansat acum o petiție online prin care cer o schimbare a legii pentru a opri vânzarea jucăriilor care funcționează cu celule de alimentare de dimensiuni mici.

„Sunt absolut peste tot. Sunt în jucăriile oferite copiilor, în felicitări de Crăciun, în periuțe de dinți, pantofi cu lumini, termometre, pixuri sau ornamente. Dacă ceva se aprinde sau scoate un sunet, există șanse mari să conțină o baterie foarte mică. Asta ne-a distrus viața și vrem să ne asigurăm că nimeni altcineva nu trece prin ceea ce am trecut noi”, a spus tatăl Hugh.

Singura vină a lui Hughie a fost că, în ajunul Crăciunului, s-a jucat cu o maimuțică de pluș. Grație micii baterii, jucăria începea să cânte. Nu se știe cum, micuțul a ingerat bateria cât o pastilă.

mamaplus