mamaplus

Un bebeluș de doar două luni și jumătate a murit după ce s-a înecat cu lapte

-
//
24.05.2022

Un bebeluş de numai două luni şi jumătate a murit după ce s-ar fi înecat cu lapte. Mama lui povesteşte că îi dădea lapte dintr-un biberon, iar la un moment dat copilaşul nu a mai putut să respire. Salvatorii chemați acolo l-au găsit în stop cardio-respirator şi, din păcate, s-au văzut nevoiți să îi declare decesul. Tragedia s-a produs într-o familie din județul Dâmbovița, România.

Mama copilului are 23 de ani şi mai are doi copii mici, o fetiță de cinci ani şi un băiețel de un an şi nouă luni. Soțul ei este plecat să muncească în construcții, în Anglia, iar femeia îşi creşte copiii cu ajutorul soacrei şi a unei străbunici, care locuiesc în aceeaşi gospodărie

„Îi dădusem să mănânce lapte şi începuse să se înece, dar nu e prima dată. El era cuminte, râdea. I-am dat să mănânce, că el mânca lacom. Dintr-o dată a început să se înece. L-am ridicat peste cap, l-am dat pe spate, dar degeaba.”, susține Cornelia Afilipoaie, mama copilului decedat.

„A țipat din uşă, eu eram în spate, să vin repede că îi e rău băiatului, că s-a înecat. Era schimbat la față. Se îneca foarte des.”, povestește bunica bebelușului.

Un echipaj de la ambulanță a sosit rapid şi a început să îl resusciteze pe cel mic, dar fără rezultat

„Un sugar în vârstă de două luni şi jumătate, probabil s-a înecat cu lapte. Am ajuns, am constatat că era în stop cardio-respirator, am început manevrele de resuscitare, s-a constatat decesul de către doamna doctor.”, a declarat Sebastian George Mocanu, asistent medical SAJ Dâmbovița.

Vecinii povestesc că femeia îşi îngrijeşte copiii şi nu înțeleg cum de s-a întâmplat o asemenea tragedie.

Trupul bebeluşul va fi autopsiat, iar medicii legişti urmează să lămurească exact din ce cauză a survenit decesul.

Polițiștii au deschis o anchetă şi continuă cercetările. Urmează să îi audieze pe toți cei din familie. De asemenea, în acest caz s-au implicat şi asistenții sociali. Misiunea lor este să stabilească dacă este vorba sau nu despre o neglijență.