mamaplus

Un bebeluș de 9 luni a murit pentru că tatăl său, aflat la volanul maşinii, nu a oprit la „Stop“

0
//
30.07.2020

O fetiță în vârstă de doar nouă luni şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier în care a fost implicată maşina condusă de tatăl său. Tatăl fetiţei de doar nouă luni, un bărbat de 46 ani, nu a dat prioritate într-o intersecţie, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr de 22 ani.

În urma impactului, fetiţa de 9 luni a decedat, iar mama sa, în vârstă de 36 ani şi un frate în vârstă de 12 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale. Accidentul a avut loc miercuri, 29 iulie, în jurul orei 18.30, în județul Olt, România.

Copilul era aşezat într-un landou, pe bancheta din spate a autoturismului, însă acest dispozitiv nu este prevăzut cu centură de siguranţă, astfel că în urma impactului copilul s-a lovit puternic de mânerul dispozitivului şi a intrat în comă, decedând la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că la data de 29 iulie a.c., un conducător auto, în vârstă de 46 de ani, din judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judeţean 644, în afara localităţii Bobicesti, la intersecţia cu Drumul Naţional 65, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului OPRIRE şi nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Slatina, intrând în coliziune cu acesta. Două persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar un minor de 9 luni şi-a pierdut viaţa. Cei doi conducători auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.