mamaplus

Un bebeluș de 8 luni a murit după ce medicii i-au pus diagnosticul greșit de mai multe ori

-
//
29.04.2021

Părinții unui bebeluş mort în 2017 cer daune morale de 8 milioane de euro. Cei doi acuză că fetița lor de 8 luni a fost plimbată între spitale, fără un diagnostic clar. Totul a început după ce bebelușul a făcut febră. Părinții au dat în judecată 3 spitale şi mai mulți medici.

Drama familiei din județul Vâlcea, România, a început în anul 2017. La vârstă de opt luni, în data de 10 septembrie, fetița care s-a născut perfect sănătoasă a început să aibă febra 38,2. Mama copilului l-a sunat pe medicul pediatru, solicitându-i un consult. Medicul i-a transmis mamei că fetița "este perfect sănătoasă" și "face febră pentru că îi ies dințișorii", după ce mama a mers cu fetița la consult.

La cinci zile de la primele simptome și după ce starea fetiței s-a agravat tot mai mult, mama a mers cu copilul la Urgențe. După ore întregi de așteptare, i s-au făcut fetiței analize de sânge și i s-a recomandat mamei să meargă la Spitalul de Boli Infecțioase din Râmnicu Vâlcea, pentru că bebelușul este suspect de hepatită.

La Infecțioase, mamei i s-ar fi spus că fetița nu poate fi internată, deoarece spitalul este plin de bolnavi de rujeolă. La Spitalul de Boli Infecțioase fetiței i s-au făcut analize, iar mamei i-a fost comunicat diagnosticul: hepatită B și C. În urma analizelor efectuate la un laborator privat a reieșit că fetița nu suferă de hepatită.

Într-un final, fetița a fost trimisă la Institutul "Matei Bals" din București, unde i s-au făcut noi analize, iar părinților li s-a spus că bebelușul este suspect de septicemie. În 22 septembrie 2017, după zece zile de la primele simptome și plimbat între spitale, fetița a murit, la Institutul Matei Balș. Medicul curant le-ar fi transmis părinților că, de fapt, fetița nu a avut nici septicemie, ci ar fi murit din cauza unei malformații la inimă.

Astfel, cei doi părinți au acționat în judecată Spitalul Județean Vâlcea, Spitalul nr.2 de Boli Infecțioase Vâlcea, Institutul Matei Balș din București și mai mulți medici, cerând daune morale de 8 milioane de euro pentru malpraxis.