mamaplus.md

Un bebeluș de 4 luni a decedat la spital. Ambulanța a ajuns în 2 ore

-
//
31.01.2019

Un copil de patru luni a decedat ieri la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, din strada Serghei Lazo, după ce părinții ar fi așteptat ambulanța timp de două ore. Cazul a fost relatat pe Facebook de interpreta Tatiana Heghea. Responsabilii de la spital au declarat că pruncul a ajuns la ei deja fără semne de viață, iar medicii au încercat să-l resusciteze fără succes.

mamaplus.md

„Copilul a fost adus la noi în stare finală, fără semne de viață. La spital la noi s-au efectuat doar manevre de resuscitare care au fost soldate fără succes. El era deja decedat când a ajuns la noi în instituție, dar conform protocolului noi eram obligați, și am și făcut-o, să efectuăm manevrele de resuscitare”, a declarat Aliona Rotari, vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1.

Ea a comunicat că potrivit părinților, copilul avea încă de acasă „pete hemoragice pe tot corpul”.

Cazul a fost relatat pe Facebook de interpreta Tatiana Heghea.

mamaplus.md

„Presupunerea noastră încă neconfirmată este că diagnoza ar fi fost infecția meningococică cu efect fulminant, întrucât avea erupții pe corp. Diagnoza va fi însă stabilită exact după expertiza medico-legală”, a conchis doctorul. 

Copilul avea vârsta de patru luni. Este de menționat că a fost solicitată reacția medicilor de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cei care trebuiau să aducă micuțul cu ambulanța până la spital. Vom reveni cu detalii.

Sursa: agora.md