mamaplus

Un bebeluș cu pneumonie, transportat la spital într-o ambulanță fără geam

-
//
12.02.2020

Un copil de câteva luni cu pneumonie a fost dus la spital într-un vehicul în care în loc de geam șoferul a pus... carton. Ambulanța care ar deservi șapte sate din Florești este în stare jalnică. Directorul spitalului nu a comentat situația.

Tatăl micuțului din satul Cuhurestii de Jos este cel care a filmat cum arată ambulanța, indignat că după ce a așteptat mai bine de o oră ca echipajul să vină, la poartă s-a oprit un vehicul care arăta jalnic.

„Am așteptat jumătate de oră, copilul greu răsufla. Am sunat, iar la ambulanță și îmi spuneau așteptați domnule, ambulanța e pe drum, vine”, spune tatăl copilului Sergiu Borș.

Geamul lipsea, iar ca să mai înmoaie frigul și vântul din interior, șoferul a pus în loc o bucată de carton.  La spitalul raional din Florești, bebelușul de două luni și jumătate adus în frig, a fost internat în secția de reanimare și diagnosticat cu pneumonie. Localnicii spun că ambulanța, care arată ca un hârb, ia pacienți din șapte sate.

Purtătorul de cuvânt al Centrului National de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească a spus inițial că nu poate oferi un comentariu fără acordul directorului, apoi nu a mai răspuns la apelurile jurnaliștilor.