mamaplus

Un bebeluș abandonat într-o scurgere a fost salvat după ce mai multe pisici l-au înconjurat

-
//
18.11.2021

Un nou-născut abandonat într-o scurgere din orașul indian Mumbai a fost salvat de polițiști și se recuperează într-un spital local, informează BBC. Autoritățile încearcă acum să afle cum a ajuns copilul în scurgere. Doctorii au declarat că fetița „este bine” și este monitorizată.

Poliția a anunțat că localnicii au descoperit bebelușul după ce au observat mai multe pisici care s-au adunat într-un loc pe marginea drumului și au devenit zgomotoase.

Polițiștii nu au făcut speculații, însă cazurile similare din trecut au fost atribuite preferinței pe care părinții indieni o au pentru fii. Femeile sunt deseori discriminate în societate și fetele sunt văzute ca o povară financiară, în special în comunitățile sărace.

India are una dintre cele mai mari discrepanțe între bebelușii băieți și fete. Deși majoritatea fetușilor nedoriți sunt avortați în clinicile ilegale, nu sunt neobișnuite nici cazurile de fete născute și abandonate sau ucise.

În cazul fetiței de cinci zile, ea a fost salvată duminică de un echipaj de polițiști condus de o femeie. Când au sosit la fața locului, au găsit bebelușul în interiorul unei scurgeri. Copilul, îmbrăcat cu haine subțiri și așezat în apă, era agitat și țipa. Polițiștii au scos-o din scurgere și au dus-o la spital.

„Când am ridicat-o, era rece, iar mâinile i se albăstriseră”, a spus agentul Sheetal Sonawane pentru publicația Times of India.

mamaplus

Incidente similare în care sunt implicate fete nou-născute au loc des în India. Activiștii pentru drepturile omului spun că preferința familiilor indiene pentru fii a dus la milioane de avorturi în ultimii zeci de ani. Fostul premier Manmohan Singh a descris situația ca fiind „o rușine națională” și a cerut „o cruciadă” pentru salvarea fetelor nou născute. Când a preluat puterea, în 2014, actualul premier, Narendra Modi le-a cerut indienilor să nu-și mai ucidă fetele.