mamaplus

Un bărbat din Nisporeni a încercat să-și omoare fiica de 16 ani cu un topor

-
//
25.02.2022

Un bărbat din Nisporeni a fost condamnat la închisoare, pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, săvârșită cu bună știință asupra fiicei în vârstă de 16 ani.

Conform informațiilor, în octombrie 2021, aflându-se la domiciliu împreună cu fiica sa minoră de 16 ani, între ei s-a iscat un conflict.

„Fiind în stare de ebrietate, bărbatul a început să o numească urât pe copilă și s-o amenințe. Ulterior, a luat în mâină un topor, cu care i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea capului, cauzându-i părții vătămate minore traumă cranico-cerebrală severă, comă cerebrală, fracturi multiple liniare”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Din fericire, acesta nu și-a putut duce până la capăt scopul infracțional, întrucât la scurt timp au intervenit alți doi bărbați, care au contracarat acțiunile infracționale menționate.

„Condamnatul se află în arest preventiv până la rămânerea definitivă a sentinței, care nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile”, se mai arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

De menționat că, persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.