mamaplus

Un bărbat a ars de viu în propria casă

-
//
23.11.2023

Intervenția pompierilor la lichidarea unui incendiu în localitatea Logofteni raionul Fălești.

mamaplus

În dimineața zilei de 22 noiembrie, pompierii din nordul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu, izbucnit într-o casă de locuit din satul Logofteni, raionul Fălești.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:30. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabili că flăcările au cuprins în totalitate casa de locuit cu suprafața totală de 24 metri pătrați. În timpul intervenției, angajații IGSU au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 48 de ani. Pompierii au reușit localizarea incendiului la ora 08:06 și lichidarea completă la ora 10:59.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, specialiștii IGSU au stabilit că o focul ar fi izbucnit din cauza imprudenței în timpul fumatului.În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, dar și să evite fumatul în locuințe.Potrivit IGSU, de la începutul anului 2023 au fost înregistrate 198 de incendii, izbucnite din cauza imprudenței în timpul fumatului.