mamaplus

Un băiețel a ieșit nesupravegheat din grădinița nr. 16 și plângea de frig în drum. Unde era educatoarea

-
//
15.11.2019

Un micuţ semi-îmbrăcat, de doar doi anișori, rătăcea astăzi în plină stradă, fără supraveghere. Incidentul s-a întâmplat pe strada Maria Cebotari din capitală. Copilul era îmbrăcat doar în maletă şi era încălţat în ciupici.

Femeia care l-a găsit pe micuț spune că acesta plângea şi pentru că nu era nimeni în preajmă, l-a luat în braţe şi a intrat cu el în curtea grădiniţei nr. 16, aflată în imediata apropiere. Acolo, o bucătăreasă i-a spus că micuţul este din grupa de creşă.

"Era un băieţel în papucei de grupă, într-o maletă, în pantalonaşi, fără căciulă, fără nimic. Plângea şi era în drum. Nu am vrut să fac publică această situaţie, dar pe urmă m-am gândit că nu am siguranţa că seara, mama acestui băieţel nu va afla ce s-a întâmplat", a spus locuitoarea capitalei, Ana Topadă. 

Pe de altă parte, metodista grădiniței Silvia Snegur susține că înainte de asta ar fi ieșit cineva și nu a închis poarta bine. Aceasta a mai adăugat că micuţul frecventează grădiniţa de câteva zile şi este în proces de adaptare. Mai mult, mama copilului nu a rămas indignată de acest incident și a spus că locuiesc într-o casă la sol, respectiv copilul a mai făcut acest lucru.

Educatoarea grupei în care a avut loc incidentul nu a vrut să comenteze acest caz.

Şefa Direcţiei generale educație, tineret și sport Chişinău a aflat de incident de la jurnalişti şi a cerut explicaţii de la angajaţii grădiniţei. Educatoarea copilului găsit în stradă urmează să aducă la Direcţie o notă explicativă, iar superiorii ei vor stabili dacă ea va fi pedepsită.