mamaplus

Un băiețel de 4 ani s-a înecat în timpul lecției de înot. Instructorul a rambursat banii pentru curs

-
//
11.07.2022

Israel “Izzy” Scott din statul american Georgia era un băiețel activ şi îşi petrecea o bună parte din timp jucându-se cu frații săi de 3, 11 şi 16 ani. Micuțul era entuziasmat şi emoționat pentru prima sa lecție de înot. Mama lui a spus că a ales un instructor cunoscut în oraş, pe nume Lexie TenHuisen, care deține programul “Swim With Lexie”, care o învățase şi pe sora sa mai mare, în urmă cu doi ani.

Pe data de 13 iunie, Dori şi-a condus fiul la prima sa lecție de înot, aproape de casa familiei. Mama a fost înştiințată la intrare că nu poate rămâne pentru a privi lecția, părinții neavând voie în sală pentru a nu distrage atenția copiilor. Totuși, ea a așteptat în mașină până la terminarea lecției.

Deşi s-a distrat în timpul cursului de înot, băiețelul ar fi fost reticent să participe a doua oară, pe 14 iunie. „Dacă mă înec?” ar fi întrebat-o pe mama lui, însă aceasta l-ar fi asigurat că nu se va întâmpla aşa ceva.

Totuşi, în timp ce Dori stătea în mașina ei, în timpul celei de-a doua lecții de înot, un părinte a apărut din neant şi a început să-i bată frenetic în geam. Când a ajuns înăuntru, femeia și-a văzut copilul fără suflare, pe marginea piscinei.

Poliția şi un echipaj al ambulanței au sosit imediat la fața locului, acordând măsurile de prim ajutor. Micuțul a fost apoi transportat de urgență spital. Pe 15 iunie, Izzy a fost declarat mort ca urmare a unui „înec accidental”.

Un moment de neatenție

La lecție mai erau încă vreo nouă copii, conform raportului șerifului, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Potrivit unui comunicat de presă al departamentului șerifului, spre sfârșitul lecției, Izzy a intrat în apă pe partea cea mai adâncă a bazinului, fără să fie observat de instructor.

Când o fetiță l-a văzut în apă a alertat-o pe Lexie – femeia de 49 de ani cu zeci de ani de experiență în predarea înotului a sărit în piscină pentru a-l scoate pe băiețel, însă era deja inconştient. Alături de un alt părinte, o asistentă medicală care aştepta să înceapă lecția de înot a copilului ei, au început să îi aplice manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanței.

Părinții au declarat că nu au primit o explicație de la instructorul de înot, ci doar o rambursare a banilor echivalenți cursului, lucru pe care Dori îl consideră „o palmă peste față”.