mamaplus

Un băiat a rămas aproape orb după ce alt copil a aprins o petardă într-o sticlă

-
//
29.12.2023

Mai mulți copii au ajuns la spital după ce ei, sau prieteni de-ai lor, au folosit artificii și petarde, scrie presa de peste Prut. Într-o situație de acest gen s-a pomenit și un băiat de 13 ani din Vaslui, România, care și-a pierdut vederea la un ochi, după ce alt copil a aprins o petardă într-o sticlă care a explodat. Victima povestește că mergea pe stradă în momentul în care un alt copil a aprins o petardă în interiorul unei sticle. În urma exploziei, băiatul și-a pierdut vederea complet la ochiul stâng, iar cu cel drept mai poate vedea în proporție de 50%.

mamaplus

La același spital a mai ajuns și un alt băiețel de 7 ani care s-a rănit la ochi după ce petarda pe care o ținea în mână a explodat. Din fericire, copilul a suferit răni minore și se va putea vindeca cu tratament, scrie protv.ro.

O altă tânără, din Piatra Neamț, a ajuns la spital, după ce un individ i-a aruncat o petardă în mașină. Individul este un bărbat de 48 de ani care, potrivit declarațiilor făcute la Poliție, a vrut să facă o glumă și i-a aruncat în mașină o petardă aprinsă. Medicii spun că ar putea să își piardă auzul.

Polițiștii l-au amendat pe individ cu 3 mii de lei.

De altfel, folosirea petardelor la o distanţă mai mică de 50 de m de locuinţe este interzisă prin lege, potrivit polițiștilor, la fel și comercializarea petardelor către minori. Încălcarea legii se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă.