mamaplus

Un băiat din Bălți, în top 10 cei mai buni sportivi ai lumii

-
//
11.02.2023

Unul dintre cei 10 sportivi ai lumii, la categoria juniori, este bălțeanul Alexandru Capmoale. Tânărul de 16 ani a cucerit argintul la Campionatul European de Karate printre juniori în Cipru. Acesta a fost premiat astăzi, de primarul orașului, Nicolai Grigorișin. Alexandru  a obținut 4 victorii în categoria de greutate 55 kg, scrie nordnews.md

mamaplus

Campionatul, rezervat cadeților, juniorilor și celor Under 21 s-a desfășurat în perioada 3-5 februarie.

,,Eu am luptat 5 runde cu reprezentanți din Azerbaidjan, Cipru, Germania, Cehia și Spania”, a menționat Alexandru Capmoale.

Deși a reușit să obțină un rezultat excelent, tânărul sportiv nu se oprește aici. Acesta are planuri mărețe pentru viitor.

,,Cea mai grea luptă a fost cea cu reprezentantul din Azerbaidjan, în finală. El este campionul actual al lumii. El m-a câștigat, dar eu mă voi antrena mai mult și data viitoare voi câștiga această luptă.  Vreau să devin un campion al lumii, să demonstrez rezultate foarte bune pe arena mondială, dar și să câștig jocurile olimpice”, a mai povestit sportivul.

Alexandru practică Karate de zece ani. În această perioadă, a reușit să fie cunoscut în întreaga lume. Asta grație tatălui său, care mai e și antrenorul adolescentului.

,,El face sport de 12 ori pe săptămână. Dimineață el aleargă, întărește mușchii, pentru că, fără pregătire fizică este imposibil să menții astfel de tip de sport. După care, el se antrenează cu mine timp de o oră și jumătate, iar apoi cu toți împreună timp de două ore. Când a fost cadet a devenit campion al lumii, a câștigat liga de karate anul trecut, în Croația. Acesta reprezintă unul dintre cele mai mari și de rating turnee din lume. Limita participanților la astfel de turnee este peste 2000 de oameni”, a menționat Victor Capmoale, tatăl lui Alexandru.

Primarul orașului Bălți, Nicolai Grigorișin a menționat că stimulează tinerii din municipiu să facă sport de performanță.

,,Consider că pentru domeniul sportului din mun. Bălți, acest succes este unul remarcabil, iar locul II în lume reprezintă un exemplu, o motivație pentru băieții și fetele noastre care abia încep să activeze în acest domeniu.  Noi construim terenuri de sport, reconstruim săli de sport și deschidem noi cluburi de sport în orașul Bălți. Consider că acest lucru este foarte important, pentru că, Bălțiul este o capitală a sportului, iar acest lucru este demonstrat. Astăzi, în toate domeniile sportului din oraș sunt rezultate eficiente”, a comunicat Nicolai Grigorișin, primarul mun. Bălți.

La competiție au participat 1136 de sportivi din 48 de țări.