mamaplus

Un adolescent din Bălți a furat o mașină din curte pentru a se plimba prin oraș

-
//
23.03.2022

Ghinion pentru un bărbat din Bălți. S-a trezit de dimineață și a descoperit că i-a fost furat automobilul. Din fericire, polițiștii au acționat rapid și i-au întors mașina în doar două ore. Făptașul s-a dovedit a fi un minor, implicat în răpirea a peste 200 de automobile. Polițiștii au depistat mașina în trafic, iar la volanul automobilului se afla un minor de 15 ani.

„Trebuia să mă duc la serviciu și am depistat că mașina este furată. În două ore domnii polițiști mi-au găsit-o. Ne ducem la serviciu mai departe. Nu a fost nimic furat, doar că mi-a fost deteriorat cilindrul contactului de aprindere”, a spus Igor, proprietarul mașinii.

Bărbatul spune că va depune o plângere la Poliție și cere ca minorul să fie pedepsit.

„O să facem plângere ca să întoarcă totul ce-au distrus și deteriorat acolo. În interiorul mașinii e mizerie, ați văzut și singuri. Dezordine, au căutat bani, numai ei (hoții – n.r.) știu ce au căutat. N-am ținut nimic scump în mașină, ne-am obișnuit să nu o facem.”, mai spune bărbatul

Potrivit Poliției, de furt s-ar face vinovat un minor de 15 ani, care nu este la prima abatere de la lege. Acum un an, împreună cu alți doi adolescenți, acesta a fost judecat pentru răpirea și vandalizarea a peste 200 de mașini. La moment, oamenii legii au pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

De la începutul acestui an, în Bălți au fost înregistrate șapte cazuri de răpiri ale automobilelor.